Winter nachtmerie

Artikel en fotoset in Het Nieuwsblad on-line:

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BLDVA_20121207_003

GENT - De eerste sneeuw viel deze nacht over de groene heuvels van het Citadelpark. Menig kinderhart ging sneller slaan. De slee werden vanonder het stof gehaald. Moonboats werden vast geknoopt… Jammer maar helaas, de sneeuw was van een bedenkelijke kwaliteit.

Dat weerhield de leerlingen van basisschool Van Monckhoven echter niet om toch richting park te trekken richting slee heuvel. Daar poseerden zij gewillig voor de lenzen van een duo fotografen. De sleeheuvel is tot hun ontsteltenis nog steeds bezaaid met grafmonumenten uit een ver Track verleden. De leerlingen willen met hun boze blikken benadrukken dat ze die marmeren klompen niet waarderen op deze plaats. Laat de boodschap duidelijk zijn, deze kinderen waarderen kunst, maar hadden graag een snelle heroriëntering van dit bombastisch werk… Ze hopen dat het S.M.A.K. en het stadsbestuur héél snelle beslissingen durven nemen, want wie weet is de volgende winterprik wel beladen met kwaliteitsvolle sneeuw….

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>